Agnes Heerkens

 

Mijn naam is Agnes Heerkens (1970), praktiserend Acupuncturist en Natuurgeneeskundig therapeut sinds 1996. Ik heb zes jaar een praktijk gehad in Schijndel. Sinds 2002 is mijn praktijk gevestigd in Boxtel.

Opleidingen

Met afgerond succes volgde ik de HBO-opleidingen aan het Jing Ming college voor Acupunctuur in Antwerpen en de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum, huidige CAM-opleiding (complementary and alternative medicine). Mijn specialisaties  waren Natuurgeneeskunde, Voeding, Kruiden, Massage en Acupunctuur.

Verder zocht ik de verdieping in de  microbiologie van de darmen bij kinderen en volwassenen, omdat het darmstelsel gerelateerd is aan ons afweersysteem. Dit is belangrijk in onze huidige tijd van onder andere allergieën, ontstekingshaarden, verminderde vitaliteit en afweerproblematiek van ons immuunsysteem.

Daarnaast volgde ik  E.A.V., beter bekend als bioresonantietherapie. Een zeer gewaardeerde meet- en testmethode om verstoringen in het lichaam op te sporen, waardoor er direct bepaald kan worden welke middelen (kruiden, mineralen, vitamine) voor de problematiek passend zijn of welke behandeling aangewezen is.

Tijdens de opleiding tot NEI-consultant (Neuro Emotionele Integratie), leerde ik de samenhang kennen en behandelen van de fysieke klacht en de mogelijke emotionele blokkades en patronen hierbij.

Omdat voeding een belangrijk aspect vormt in mijn praktijk, zowel ter preventie als wanneer er al klachten aanwezig zijn, besteed ik hier veel aandacht aan. Het is mogelijk hier een kookworkshop in te volgen.

Ik neem met grote regelmatig deel aan diverse cursussen, om me in mijn vak te kunnen blijven verdiepen. Complementair hieraan volg ik ook Westers Medische vakken.

Mijn specialisaties zijn:

  • Acupunctuur
  • EAV/bioresonantietherapie
  • (Orthomoleculaire) Voeding
  • Fytotherapie (kruidenleer),
  • Massage, cupping
  • Bewustwording en emotioneel welbevinden.
  • Schoonheid

Door mijn brede mogelijkheden en op maat gesneden werkwijze, is mijn praktijk voor velerlei klachten inzetbaar voor volwassenen maar ook in het bijzonder geschikt voor klachten bij baby’s en kinderen.