kruidengeneeskunde - fytotherapie

FYTOTHERAPIE (KRUIDENGENEESKUNDE)

Een krachtige, helende werking

Het gebruik van planten om de gezondheid te behouden of te herstellen, behoort van oudsher tot de essentiële verworvenheden van iedere cultuur op aarde. Dit wordt fytotherapie genoemd. In de loop van de 20ste eeuw kwamen zeer veel nieuwe medicijnen op de markt als gevolg van de isolatie van chemische plantenstoffen. Het gebruik van kruiden bleef echter doorgaan, in sommige landen in de volksgeneeskunde, in andere landen binnen de reguliere geneeskunde, ondersteund door modern onderzoek.
Binnen de complementaire geneeskunde is fytotherapie tot op de dag van vandaag een van de belangrijkste behandelwijzen.
Veel kruiden hebben een krachtige, helende werking. Ze kunnen organen of lichaamsfuncties stimuleren, reinigen of ondersteunen in hun werking en zodoende bijdragen aan het herstel.

Ik maak grotendeels gebruik van Westerse kruiden voor fytotherapie, omdat ik deze kruiden met hun geneeskrachtige werking, beter vind passen bij het type mens die er ook woont.
Ze groeien daar waar mensen het nodig hebben!
Uiteraard is ook hier een integratie van Oost en West niet ondenkbaar; waar nodig maken we dankbaar gebruik van bijvoorbeeld het welbekende kruid Ginseng of Curcuma uit het Verre Oosten.