Terug naar indicaties

AFSLANKEN

Overgewicht is een veel voorkomend probleem. Maar liefst veertig procent van de volwassen Nederlanders heeft er last van. Bij tien procent is er sprake van ernstig overgewicht (obesitas). Naast het hebben van overgewicht vertoont het lichaam vaak ook nog andere hieruit voortvloeiende klachten. Afslanken is daarom erg belangrijk.

Gezondheidsklachten van overgewicht
Enkele voorbeelden kunnen zijn: vermoeidheid, slecht slapen, slecht stoelgang, hoofdpijnen, PMS, brandend maagzuur, een grote zoetbehoefte en een negatief zelfbeeld.

Oorzaken van overgewicht
Het is belangrijk om na een uitgebreid intakegesprek de oorzaak van het overgewicht op te sporen:

  • Zijn het puur en alleen verkeerde voedingsgewoonten?
  • Doen er lichamelijke verstoringen mee: bijv. een grote zoetbehoefte of constipatie?
  • Is het leef- eetpatroon verstoord?
  • Heeft u altijd een hongergevoel?
  • Eet u uit onrust of stress?

Acupunctuur vermindert hongergevoel
Ik begeleid u om de nieuwe, gezonde leef- en eetgewoonten gedurende het afvalproces zoveel mogelijk eigen te maken. U krijgt van mij uitgebreide voedingsadviezen mee van week tot week waardoor u kunt afslanken. De Acupunctuur vermindert het hongergevoel enorm en streeft er naar dat er een lichamelijk en geestelijk evenwicht komt. Op die manier zal de nieuwe leefwijze heel natuurlijk aanvoelen, waardoor het bereikte nieuwe gewicht definitief en zonder moeite kan worden behouden. Daarnaast is het mogelijk om een kookworkshop te volgen, zodat het praktisch makkelijker uitvoerbaar wordt. Met het verminderen van het gewicht kunnen veel bestaande klachten verdwijnen of sterk verminderen. U wordt immers in zijn totaliteit gezonder!