Terug naar indicaties

EMOTIONEEL WELBEVINDEN

  • rusteloosheid
  • angstig
  • depressiviteit, futloosheid
  • overspannenheid, stress
  • prikkelbaar zijn
  • burn-out zie vermoeidheid

Bovengenoemd een opsomming van gevoelens en emoties die verschillende oorzaken kunnen hebben.

Mogelijke oorzaken van een gemoedstoestand kunnen zijn:
Vanuit hormonale disbalans, bijvoorbeeld voor de menstruatie of tijdens de overgang of bij een schildklierprobleem. Vaak geeft dit emoties als prikkelbaarheid of juist  depressiviteit en futloosheid.

Ook vanuit verkeerde voeding, leefstijl en orgaanverstoringen kunnen veel klachten ontstaan waarbij de gemoedstoestand zeer zeker in hevige mate beïnvloed kan worden. Mogelijke gevolgen zijn sterke vermoeidheid, slapeloosheid, rusteloosheid en andere stemmingen.

Niet altijd heeft het een lichamelijke oorsprong, maar is het net andersom; hierbij is het de emotie of bijvoorbeeld traumatische ervaring die lichaam en geest beïnvloedt en zo uit zijn balans brengt en klachten geeft.
Hierbij ga ik er van uit dat niets zomaar is… alles staat met elkaar in verbinding en heeft een reden. Klacht en persoon zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Aanpak verstoorde gemoedstoestand
Doel is om uit te zoeken waar de verstoorde gemoedstoestand vandaan komt, je er  bewust van te maken en waar mogelijk er iets mee te doen.
Mogelijk is Acupunctuur een goede oplossing.
Soms is juist het veranderen van voeding of leefstijl noodzakelijk.
Bewustwording kan vaak een belangrijk proces hierbij zijn, waardoor je een vrije keus krijgt om de dingen in de toekomst anders te doen.
Contact maken met je intuïtie, wat wil ik, wie ben ik, wat voelt goed en past bij mij. Vind je authentiek zijn: durf te zijn wie je bent!
Vaak wordt dit gevoel helderder bij een juiste diepe buikademhaling, rust en stilte op zijn tijd.