Terug naar indicaties

HOOFDPIJN EN MIGRAINE

De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine.

Spanningshoofdpijn
Spanningshoofdpijn ontstaat doordat de spieren van de schouders en de nek gespannen zijn. Hierdoor neemt de bloedtoevoer naar het hoofd af en dat veroorzaakt een zeurende pijn. Deze pijn kan een paar uur duren maar ook een paar weken aanhouden.

Migraine
Bij migraine treedt meestal een bonkende of stekende pijn aan één kant van het hoofd op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden. Aan een aanval gaan vaak allerlei verschijnselen vooraf, zoals misselijkheid, overgeven, het voelen van tintelingen en het zien van flitsen.

Hoofdpijn door energiegebrek
Wanneer daarentegen de hoofdpijn in de loop van de dag op komt zetten en dof, wattig aanvoelt, komt dit meestal voort uit energiegebrek.

Oorzaken hoofdpijn
Hoofdpijn kan dus verschillende oorzaken hebben.
Om tot een juiste diagnose en behandeling te kunnen komen is het belangrijk de precieze plek van de pijn en het type pijn te bepalen. Ook eventuele andere oorzaken zijn medebepalend zoals emotionele spanning of een te hoge of te lage bloeddruk.
Daarnaast maak ik meestal gebruik van een E.A.V.-meting om  in verschillende lagen naar de functies te kijken en zo het probleem in kaart te brengen.

Behandelingen hoofdpijn
Mogelijke therapieën bij hoofdpijn en migraine zijn meestal een combinatie van massage, Acupunctuur, kruiden om bijvoorbeeld de opgeslagen afvalstoffen af te voeren en dus te reinigen of  (Orthomoleculaire)voeding als Magnesium wat een ontkrampende werking heeft.
Voor welke behandeling gekozen wordt, hangt af van de  persoon die er mee komt: wat voor soort hoofdpijn is het en waar ligt de oorzaak.