Terug naar indicaties

SLAAPPROBLEMEN

Om de volgende dag weer over genoeg energie te kunnen beschikken, is het belangrijk dat we voldoende slapen om onze “accu” weer op te kunnen laden. Lukt dat niet, dan heeft dat direct invloed op ons welzijn en ons gedrag. Slaapstoornissen kunnen zijn: moeite met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden.

Oorzaken slaapproblemen
Spanningen thuis of op het werk, bezorgdheid (piekeren) of oververmoeidheid zijn belangrijke veroorzakers van slaapstoornissen. Maar ook pijnklachten, een verstoord hormoonsysteem, een verkeerd voedingspatroon of een onrustige slaapomgeving kunnen de nachtrust nadelig beïnvloeden.

Gevolgen slaapproblemen
De gevolgen van deze nachtelijke verstoringen kunnen zijn: concentratieproblemen, prikkelbaarheid, vermindering van de eetlust en verlaging van de algehele weerstand.  Ingrijpend dus..

Oplossingen slaapproblemen
Om het slaapprobleem te verhelpen, maak ik meestal gebruik van Acupunctuur.
Daarnaast kijk ik ook naar voeding en leefstijl, omdat deze ons lichaam behoorlijk onrustig en vervuild kunnen maken, waardoor lichaam en geest overprikkeld blijven, ook in de nacht.
In veel gevallen zijn rustgevende natuurlijke kruiden nog een extra steun hierbij.
Bij sommige mensen waarbij juist de gedachten te veel in het hoofd blijven zitten, is het belangrijk om  het hoofd “leeg” te maken van gedachten, zodat de rustige diepere  slaap zijn intrede kan doen. De manier van ademhalen en geestelijke concentratie zijn dan essentieel.