Terug naar indicaties

STOPPEN MET ROKEN

Vaak is het moeilijk om definitief te stoppen met roken. Dit komt door een combinatie van lichamelijke verslaving aan nicotine en de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Deze verschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen etc. Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk.

Aanpak ontwenningsverschijnselen
Acupunctuur is bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen dusdanig te verminderen, zodat hierdoor het volhouden gemakkelijker wordt. Meestal worden ook verblijfsnaaldjes gezet (deze naaldjes blijven in het oor zitten en zijn nauwelijks te zien of voelbaar), zodat de krachtige werking optimaal door blijft gaan.
Ook kruiden kunnen een ware aanvulling zijn om het lichaam zo snel mogelijk te reinigen of om juist  rust en ontspanning te geven. Zeker de eerste drie weken zijn heel belangrijk in dit traject.

Daarnaast is het  belangrijk om de geestelijke afhankelijkheid te doorbreken. Aan dit aspect wordt uiteraard uitgebreid aandacht besteed.

Voorkomen van gewichtstoename
Omdat er bij veel mensen die willen stoppen met roken een grote angst is om aan te komen in gewicht, wordt u ook hierin serieus en doeltreffend  begeleid, mocht dit een probleem zijn of worden.

De meest succesvolle methode om met roken te stoppen, blijkt dan ook de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt.
Uiteraard blijft uw motivatie een belangrijke voorwaarde.