workshop kook voor uw gezondheid

In onze workshop KOOK VOOR UW GEZONDHEID leren wij je wat gezonde voedingsmiddelen zijn en hoe je die het beste kunt toepassen. Wij vertellen je wat voeding met je lichaam doet en hoe je met behulp van de juiste keuze van voedsel gezond, vitaal en op gewicht kunt blijven en eventuele gezondheidsklachten kunt corrigeren en verbeteren. Continue reading

Groenteconsumptie

Dat er zeer weinig groenten worden gegeten in Nederland lijkt oud nieuws. Maar het vormt een belangrijk en actueel onderwerp, want recente studies geven aan dat de consumptie van groenten zelfs afneemt. Over 2011 was er een stijging van 3% waar te nemen, maar wanneer je de hoeveelheden groenten vergelijkt met 5 jaar geleden is er sprake van een daling. Continue reading

Vitamine D beschermt tegen baarmoederfibromen

Baarmoederfibromen (leiomyomen) zijn goedaardige bindweefselgezwellen in de spieren van de baarmoederwand. Ze komen voor bij 20 tot 30% van de vrouwen tegen de tijd dat ze veertig zijn en bij 50% van alle vrouwen. Hoewel baarmoederfibromen goedaardig zijn, kunnen ze zeer groot en talrijk worden en voor allerlei klachten zorgen, zoals pijnlijke, zware maandstonden, tussentijdse bloedingen, verhoogde vaginale afscheiding, bloedarmoede, vermoeidheid, pijn tijdens het vrijen en druk op de blaas of de darmen. Continue reading

Voedingstekort vs begrotingstekort

Jubileumcongres 30 jaar NPN

Op donderdag 11 april 2013 organiseerde het NPN (Natuur- en gezondheidsproducten Nederland) haar 30-jarig jubileum in Corpus in Leiden. Dagvoorzitter Peter van Doorn verwelkomde diverse vooraanstaande wetenschappers, waaronder van TNO, het VU medisch centrum en DSM. Het thema was kostenbesparing in de zorg. Kort samengevat: preventie is de beste remedie en met een gezonde levensstijl en de juiste voedingssupplementen valt nog een wereld te winnen. Continue reading